Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Објављен „Јавни конкурс за именовање предсједника/замјеника предсједника бирачког одбора у основним изборним јединицама у Босни и Херцеговини“

Објављен „Јавни конкурс за именовање предсједника/замјеника предсједника бирачког одбора у основним изборним јединицама у Босни и Херцеговини“

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине објавила je „Јавни конкурс за именовање предсједника/замјеника предсједника бирачког одбора у основним изборним јединицама у Босни и Херцеговини“. Конкурс је објављен у дневној штампи, wеб страници Централне изборне комисије БиХ, а биће доступан и на друштвеним мрежама на којима налог има Централна изборна комисија БиХ, на интернет страницама општина/градова, односно изборних комисија основних изборних јединица у Босни и Херцеговини и на огласним плочама општина/градова.

Јавни конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објаве на интернет страници www.избори.ба. Пријаве на Јавни конкурс са потребним доказима о испуњавању наведених услова, кандидати ће доставити Централној изборној комисији БиХ електронски, путем портала е-Избори и апликације „Пријава за рад у бирачким одборима (предсједници/замјеници) који се налазе на интернет страници Централне изборне комисије БиХ.

Кандидат за предсједника/замјеника предсједника бирачког одбора не смије бити члан политичке странке нити обављати дужност у органима политичке странке, удружења или фондације организационо или финансијски повезаним с политичком странком, нити смије бити укључен у било какве активности политичке странке и мора бити у могућности да обавља своје дужности на политички непристрасан начин.

Предсједник бирачког одбора:

руководи радом бирачкога одбора и заједно с члановима бирачког одбора одговара за законитост рада на бирачком мјесту,
осигурава интегритет процеса гласања и одржава мир и ред на бирачком мјесту и у његовој околини,
одређује дужности сваком члану бирачкога одбора,
попуњава све потребне обрасце,
осигурава да на бирачком мјесту не буде оружја или опасних предмета,
рјешава сва питања која се односе на идентификацију и право гласа бирача,
помаже бирачима којима треба додатно објашњење о процесу гласања,
евидентира у Записник о раду бирачког одбора вријеме и околности свих изузетних догађања на бирачком мјесту.
Замјеник предсједника бирачког одбора има иста права и дужности ако је предсједник бирачког одбора одсутан приликом гласања и/или бројања гласачких листића.

Централна изборна комисија БиХ ће путем јавног конкурса ангажovати око 12.000 предсједника/замјеника предсједника бирачких одбора.

https://ebirackiodborionline.izbori.ba/

ЛИНКОВИ:

https://ebirackiodborionline.izbori.ba/StaticDocuments/Javni%20konkurs%20za%20predsjednike%20bo_B.pdf

-Линк за Јавни конкурс

 

https://ebirackiodborionline.izbori.ba/Identity/Account/Register

– Линк за регистрацију

 

https://ebirackiodborionline.izbori.ba/Identity/Account/Login

– Линк за пријаву

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине објавила je „Јавни конкурс за именовање предсједника/замјеника предсједника бирачког одбора у основним изборним јединицама у Босни и Херцеговини“. Конкурс је објављен у дневној штампи, wеб страници Централне изборне комисије БиХ, а биће доступан и на друштвеним мрежама на којима налог има Централна изборна комисија БиХ, на интернет страницама општина/градова, односно изборних комисија основних изборних јединица у Босни и Херцеговини и на огласним плочама општина/градова. Јавни конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објаве на интернет страници www.избори.ба. Пријаве на Јавни конкурс са потребним доказима о испуњавању наведених услова, кандидати ће доставити Централној изборној комисији БиХ…

Review Overview

User Rating: Be the first one !